La postfotografia o el postinternet es preocupa per les condicions de la imatge en l'era digital. Tracta temes com el paper de la fotografia en una cultura en xarxa i com internet condiciona la nostra interpretació de què és la fotografia.
La Postfotografia neix a finals del segle XX associada al desenvolupament de tecnologies digitals de tractament d’imatge. Ja el 1992, William Mitchell —al llibre The Reconfigured Eye: Visual Truth in the Post-Photography— fa una anàlisi del que representa la revolució de la imatge digital en la forma d’entendre la fotografia. A casa nostra, el concepte postfotografia ha estat popularitzat principalment per Joan Fontcuberta.
Creix en el marc del segle XXI, en plena era de la imatge digital, de la fotografia mòbil i d’Internet. Una època en què una allau de fotografies circula per Google images, Instagram, Flickr, Facebook, Pinterest…; programes d’edició com el GIMP, el Photoshop o el Lightroom són àmpliament utilitzats; i les xarxes socials (primer motiu a Catalunya i Espanya de l´ús d’Internet) han difuminat els límits entre l’espai públic i el privat. Definitivament, la democratització de la fotografia ha resultat un fet, perquè ara fer fotos, retocar-les i compartir-les resulta més fàcil i més barat que mai.
Paraules clau: Apropiació, comunitats, dades, xarxes, xarxes socials, reciclatge crític
Google street view
Nancy Bean/Christian Allen